Ga naar de inhoud

Paaschallenge 2021 “De weg door Jeruzalem”

29 maart tot 5 april, PaasChallenge 2021! Een coronaproof spel in het dorp waarbij je als het ware door Jeruzalem gaat op zoek naar het paasverhaal. Het spel is beschikbaar in verschillende varianten, dus voor alle leeftijden.

Je kunt meedoen in groepjes van twee personen of met je hele gezin. Ook als je niks van Pasen weet ben je van harte welkom om mee te speuren. De spellen zijn voor iedereen goed te spelen zonder voorkennis. De tocht gaat langs adressen door heel Brandwijk, het kan lopend (± 12 km), maar fietsen of op een andere manier kan natuurlijk ook.

Er zijn 3 varianten die je als gezin tegelijk kunt spelen, dus oud en jong kan tegelijkertijd hun eigen speurtocht spelen. De start, route en eindpunt zijn voor alle spellen hetzelfde.

1. Paasspeurtocht “Op zoek naar het paasverhaal”

1.a Speurtocht voor kinderen (t/m12)
Op ruim 20 plekken in ons dorp zijn platen opgehangen die gaan over het Paasverhaal. Vanaf de intocht van de Heere Jezus op een ezel in Jeruzalem tot en met de opstanding en de verschijning van Jezus aan Zijn discipelen. De platen hangen achter ramen. Iedere plaat op een ander adres. Bij elke plaat hangt ook een vraag of opdracht. Als je een antwoord niet weet, mag je het opzoeken of maak je een foto, zodat je thuis verder kunt zoeken.
Bij elke plaat staat een nummer. Achter dit nummer schrijf je het antwoord van de vraag op.  Vul de juiste letters in op de juiste plaats en je vindt de oplossing!

1.b Speurtocht voor jong kinderen
Voor de jongere kinderen is er een speurtocht met plaatjes, dezelfde route kan gevolgd worden.

Wat heb je nodig?

De oplossing kun je inleveren op locatie X of in de speciale doos in de kerk. Iedereen met een goede oplossing krijgt een leuke verrassing in de brievenbus!

(NB. De paasspeurtocht van de HGJB was uitgangspunt bij deze speurtocht)

 

 

2. PaasChallenge “De weg door Jeruzalem”

voor tieners en volwassenen

Als deelnemer kies je één van de 4 personages. Het zijn allemaal ‘tegenstanders’ van Jezus. Je weet niet welke persoon je bent en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: Waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor je personage? Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt. Met de QR-codes ontdek je steeds wat de opdracht is, dat kan vanalles zijn bijv. een een tekst of audioboodschap.

Wat heb je nodig?

Ter info: Deze PaasChallenge is gebaseerd op het boek ‘Broken Signposts’ van de Britse theoloog Tom Wright. In dit boek wijst Wright erop dat ieder mens verlangt naar liefde, schoonheid, orde of spiritualiteit, maar dat deze zaken vervormd zijn en vragen om herstel. In het paasverhaal kom je deze vervormingen tegen in het karakter dat je speelt. De ontmoeting met Jezus geeft je de mogelijkheid om de weg naar heelheid in te slaan.

(NB. Deze Paaschallenge is gemaakt door de PKN en gemeente Delfgauw)

 

Tips:

  • Zorg dat het veilig is en bewaar 1,5 meter afstand. Als het te druk is bij een adres, wacht dan even.
  • Voor vragen kun je terecht bij Jonette.
  • Maak heel veel plezier en deel het ‘goede verhaal van Pasen’ aan elkaar!
  • Maak leuke foto’s van jullie groepje/gezin en deel die met anderen. Dat is ook leuk voor ouderen zodat zij ook mee kunnen genieten.

Extra: