Catechisatie wordt in de gemeente gegeven in drie groepen, ingedeeld op leeftijd:

• Groep 1 voor de deelnemers van 12-14 jaar in Consistorie/Pastorie op dinsdag van 19:15-20:15
  • Groep 2 voor de deelnemers van 14-16 jaar in De Wegwijzer op dinsdag van 19:15-20:15
  • Groep 3 voor de deelnemers van 16 jaar en ouder in De Wegwijzer op dinsdag van 20:15-21:15

Vanaf dit jaar hopen we gebruik te maken van de methode ‘Leer en Leef’ van de HGJB. ‘Leer en Leef’ is een klassieke methode met een frisse blik. Alle onderdelen van de geloofsleer worden erin op een eigentijdse manier behandeld, terwijl ook thema’s die niet direct in de catechismus aan bod komen worden besproken

De catechisaties worden dit jaar gegeven door: Mieneke Korevaar, Els Mourik, Henk Aantjes, Kees Baan, Herman Hofman, Gert-Jan Vermeulen en Marisca Bikker. De tijden zijn: groep 1 & 2: 19:30-20:30, groep 3: 20:45-21:45. De catechisanten ontvangen hiervoor een uitnodiging. We hopen dat de onderwerpen die we bespreken ook thuis verder besproken worden. De methode biedt hiervoor bruikbare handreikingen. Catechisatie is niet alleen iets van een uur per week, maar gaat thuis verder. Als catecheseteam willen we ouders zo ondersteunen bij de geloofsopvoeding van de kinderen. Dat we dat niet kunnen zonder de zegen van de Heere is duidelijk. Daarom tot slot: wilt u bidden voor dit werk in de gemeente?

Catechisatieteam

• Mieneke Korevaar