Overleden: De afgelopen zondag, 29 jan., is van ons heengegaan mevr. Aaltje Bot- van Houwelingen. Zij werd 93 jaar. Wij condoleren haar kinderen en de kinderen van haar kinderen daar heel hartelijk mee. Zo is er toch nog onverwachts een einde gekomen aan de aardse reis van deze gelovige en dappere vrouw. Zij was al niet zo jong meer toen ze hier ong. 23 jaar geleden vanuit Nieuw-Lekkerland met haar twee zoons kwam wonen. Maar ze vond het hier goed. Ook kerkelijk vond ze hier weer een thuis. Het was mooi hoe sommige gemeenteleden vanuit de verbondenheid van het geloof dichtbij haar hebben proberen te staan om haar weg enigszins te verlichten. Ze maakte het met blijdschap allemaal mee. Ze vond het ook mooi en was er dankbaar mee, toen het nieuwe huis werd gebouwd. Ze genoot er vooral ook vanwege haar kinderen van. Die gunde ze het. Over haar leven lag er een diepe schaduw omdat, toen ze 20 was, in 1940, aan het begin van de oorlog, een bombardement van haar moeder en van vier kinderen van het ouderlijk huis de doodsoorzaak was. Altijd bleef dat de achtergrond van haar leven. Met Pinksteren had die ramp haar thuis en haar getroffen en rond elke Pinksteren was ze er weer helemaal van van slag. Maar ze leefde sterk bij het Woord. Daarin was ze voor ons een voorbeeld. Ze tekende de punten van de preek en van de liturgie aan en ze ging, toen dat nog kon, graag naar de kerk. Zij kon zich de zekerheid van het geloof maar moeilijk toe-eigenen, maar ze leefde desondanks met een eenvoudig hart in de dingen die ons van God geopenbaard zijn. Het is voor de kinderen en ons allemaal nog weer een roepstem. Weten wij, als wij heengaan, waar wij heengaan? Laten wij, net als mevr. Aaltje Bot- van Houwelingen, leven bij het oude geloof waarin het draait om de vraag naar een genadige God. Hij zegene al haar nabestaanden. Vandaag, 31 jan., is alhier het lichaam van mevr. Bot ter aarde besteld.