Op D.V. 7 febr. a.s. is ds. T. van Bruggen te Streefkerk 25 jaar predikant. Toen hij in het verre Stavenisse begon, “ruilden” we samen al wel eens. En dat doen we nu nog. Ik mag ds. Van Bruggen wel prijzen als een vriendelijk man en als een standvastige vriend. We leven in een tijd waarin er alsmaar wreder en wranger met de mensen in het algemeen in hun werksituatie, maar ook met de predikanten van de kerk om dreigt te worden gegaan. M.n. voor de na ons komende predikanten mogen wij wel om veel genade bidden, opdat zij geen speelbal van kwaadwillende partijen worden. De agenda van de komende synode doet mij weinig goeds vermoeden. Dit is nu niet zo`n item voor een felicitatie. Niemand moet ook denken: “Is er wat aan de hand?” Maar ik kan het niet laten dit toch te noemen. Het lijkt ook niet goed om te denken: “Mijn tijd duurt het wel uit”. Maar ik wil bij deze gelegenheid vooral blij zeggen: “Collega, wel gefeliciteerd en wees gezegend!”