Bedankt

Zo aan het begin van het nieuwe jaar willen we een woord van dank uitspreken naar ons kostersechtpaar Henk en Mieke Kortlever. Ook voor hen was het een bijzonder jaar. Als koster moet je tegenwoordig wel heel flexibel zijn. De ene week gaat het zo, de andere week kan het net weer iets anders zijn. We willen jullie bedanken voor al het werk. Veel gebeurt er achter de schermen. Het lijkt zo vanzelfsprekend als je in de kerk komt en alles is gereed en geregeld. Als koster ben je het visitekaartje van de kerk. En dat past jullie helemaal. Mieke heeft afgelopen jaar veelal voor in de kerk gestaan om ieder zo z’n plekje te wijzen. En altijd met een opgewekt gezicht en een vriendelijk woord. Henk zorgt voor het openen en sluiten van de kerk, bedient de verwarming en treedt op als gastheer om de gastpredikanten te ontvangen. De functie van koster gaat terug tot de eerste eeuwen van het christendom, namelijk het ambt van ostiarius (sleuteldrager) oftewel portier en bewaker van kerkgebouw en inventaris. Tegenwoordig houdt het veel meer in. Je moet van alle markten thuis zijn. En ons kostersechtpaar voert niet alleen uit, nee ze denken ook mee. We krijgen nogal eens een mail: Hebben jullie daar en daar aan gedacht? We zijn er blij mee. Nogmaals hartelijk dank.