Op 15 sept. a.s. hopen Chris van Wijk uit Dussen en Petra Korevaar te trouwen. De inzegening van hun huwelijk vindt op de trouwdag plaats om 15.00 uur hier in de kerk. Chris en Petra, van harte gefeliciteerd! We hebben trouwe “klantjes” aan jullie gehad. Vooral ook daarom gaan we jullie missen. Maar jullie huwelijk en jullie samen iets nieuws en moois te beginnen is jullie van harte gegund. Jullie gaan in Werkendam wonen. Ik hoop, dat ze in jullie nieuwe gemeente spoedig zullen zeggen: “Dat zijn trouwe mensen”. Niet om jullie op te hemelen moeten ze dat zeggen. Maar om God de eer te geven, die ons trouw maakt. In 1 Cor.13:8 staat te lezen: “De liefde vergaat nimmermeer”. Waar begint de liefde? Bij het kruis van Golgotha begint de liefde. En waar ik mij lief laat hebben. Want de liefde is vooral, dat God ons het eerste liefgehad heeft. Zonder dat geloof komt de liefde in de “zweverigheid”. Zonder dat geloof is de liefde liefdoenerij. Maar de echte liefde is de liefde die het elke dag weer hebben moet van Christus. Dan is het leven nooit een kramp meer of een moeten. God dienen is dan ook geen moeten. Maar die last weegt je licht en die last is een lust. Zonder liefde ben je nergens. Dan heb je geen vrienden Ook al werk je met ze. Dan heb je geen ouders. Ook al kom je elke week bij ze. Dan heb je geen vrouw. Ook al deel je heel het leven met haar. En dan heb je geen God. Ook al kreeg je een dik boek met allemaal beloften van zegen van de kerk mee. “De liefde vergaat nimmermeer”. Die grote, mooie, diepe liefde heb je niet zelf. Maar die krijg je van de Heere Jezus. En jij geeft die door. Wij wensen dit bruidspaar een mooi huwelijk toe.